Zvláštní host
Anotace: Legenda, či minulost? Prostě byl jednou v městě zvláštní host.
Jiskřivý sníh se zimou rozezní,
když kráčí starobylým městem
host zvláštní v čas adventní
Láska a bolest budiž mu trestem
Dál, rychle kolem staré katedrály
Zevnitř do ticha zní hudba varhaní
Tlamy maskarónů se na zdech pousmály
Zlověstné slyšet klenby praskání
V letu se ruka o keř zraní,
do sněhu krev zkápla zbytečně
Všechen lid slaví zmrtvýchvstání
On ne, oči vlhké, zcela netečné
Vidět je stále v závěji bílé
do kopce kráčet zvláštní postavu
Spěchá pro blízkost svojí milé,
jež týdny hostem v branách ústavu...
Přečteno 273x
Tipy 11
Poslední tipující: Charibeja, drsnosrstej kokršpaněl, Pišák, Ishtar, simsa, danav, fire.fly
Komentáře (6)
Komentujících (5)