Život se s tebou nepáře
Anotace: Má úplně první báseň
Narodíš se,
Otevřeš oči, procitneš
na život před sebou těšíš se
než poprvé zjištíš, že to je lež.
Dětským věkem procházíš malinkými krůčky,
Svět okolo tebe a tobě se z něj hlava točí.
Přijde pak však první bolest, co ti nahrne slzy do očí
A ze slziček slzy a z nich pak potůčky.
Z prostředí tvého vytrhnou tě,
Ve školce se objevíš
První dětská láska osloví tě,
Jakou však přinese bolest nevíš.
S první pusou přijde první tíž,
Ta první jediná opustí tě
A ty nástrahy lásky pochopíš,
I když často ještě doběhnou tě.
První dětské lásky přechodíš
S dalším věkem přijdou nové
A ty se octneš v krajině snové,
Však jak zle můžou skončit uvidíš.
S prvními přáteli se budeš muset rozloučit
Na nové však narazíš,
Minulost ale dohoní tě
A ty to dobře víš,
S prvním sexem nové obtíže nastanou ti,
Ženskou duši nezměníš,
Však opravdoví přátelé pomohou ti.
Jednou je zle, podruhé dobře a ty to dobře víš!
Komentáře (0)