Úplné zatmění
Anotace: "Klesám do bahna co možná nejvíc. Proč? Chci být básníkem a pracuji na tom, abych se učinil vidoucím. (...) Jde o to, dojít k neznámému vyváděním všech smyslů z řádu." Arthur Rimbaud
Sbírka:
Kinematograf
„Absint, dvakrát !
... miluješ mne ?“
- Mám tě rád, víš ...
a ty, ... ty mě ?
Miluješ ? Ano ?
Tak ruku dej mi
a na stůl polož, dlaní vzhůru.
Objedu hrotem čáry žití,
pak nakreslím kříž
a do tvé dlaně
bodnu
tak, až se stolu dotkne !
Jen krev... a bolest ... a pláč
To je má láska,
víc nenabídnu.
A nečekej, že ti budu věrný !
Jsem mladý ... básník ...
a svět chci změnít,
na vlastní kůži prožít všechno !
Víš, rozhodl jsem se být geniální.
Budeš mi dávat,
co je třeba,
a na dno až sáhneš, rozejdem se.
Vezmu ti čas,
tvůj klid a soudnost,
rodinu, kterou pro mě zrázíš,
nevinnost duše,
staré múzy,
i hrdost, (jestli jaká byla...)
To bude naše dohoda,
že za to všechno
vášeň dám ti,
jiskru a mládí rozvernosti,
nezdolnou touhu
věčně žhnoucí,
posedlost, těla nevolnictví ...
Pak zurážím tě
a tlouci budu
slovy, jež lásku nejvíc bolí !
Jen vězení nes
za touhu mstít se –
zůstaneš sám.
Já vinen nejsem
tou slabostí tvojí,
a neodpustím,
že výstřel tak těsně minul se cíle !
A až mě nikdo neuslyší,
v skrytosti srdce vyhládlého
zavzlykám tiše: Miluji tě,
příteli můj ... miluji ...
Přečteno 697x
Tipy 27
Poslední tipující: hanele m., Merlík, Petbab, La Suneteto, Bíša, David., už ne pernikova princezna, kulí očko, qpal, Psavec, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)