Na sever
Anotace: v Severním ledovém oceánu je místo zvané Pól nedostupnosti
Zamierim k pólu
sĺz tam nieto
a ak vypadne
zmrzne preto
nad hlavou hviezdy
hĺbky dolu
musím na sever
k svojmu pólu
myseľ je temná
srdce skáče
báseň ponechám
nech tu plače
do vetra hore
príkro vzlietnem
polárny kruh let
s víchrom pretne
ponad diaľavy
kde mráz vládne
maľuje srieň na
bielom plátne
cesta späť
bude zafúkaná
polroka noc
a žiadne rána
na pól si stanem
na vrch sveta
smršť po mne stopy
pozametá
ešte zašepkám
básne - vďaka
a pod náporom
víchra kľakám
Přečteno 356x
Tipy 17
Poslední tipující: PIPSQUEAK, waterlily, janewe, excited, Bíša, NikitaNikaT., Psavec, pavlis, Lorraine, Hesiona-Essylt, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)