Takto?!

Takto?!

Anotace: niekedy sa stane..aj to..a človek sa dokáže len prizerať..A v zlosti schytiť papier a pero..

Silné ruky, ktoré majú chrániť,
oči, ktoré majú vidieť do duší...
A láska, ktorá prehluší
aj hromy búrky.
Má to tak byť.
No hrdina malej dcérky
mení sa zrazu v netvora...
Keď lietajú slová,
ruky,
kĺžu sa nemé slzy,
nechápavý pohľad
a nesmelé "prestaň".

Dcérku to zmenilo.
Tá kopa sily,
ktorá bojuje
proti druhej strane lásky.
Ruky chrániace si tvár
a výkrik "bež sa hrať!"
Nejde.

Bráni a obhajuje,
dvíha ruku na vlastný život.

Rozčarovaná chvíľa,
ktorá všetko zmení.
Hrdina zmizol,
ostal niekto cudzí.

Roky sa pokúšajú
zmeniť pohľad
malej dcéry,
vrátiť poslušnú oddanosť...
Nikdy však neotvorí srdce tomu,
čo tak sklamal.

A roky ubiehajú,
pribúda vrásočiek a vrások,
oni dvaja sú vlastne len cudzinci.

No a malá dávno nie je dieťa,
a chápe, čo bolo, čo je.
A že to nezmení.
A kolotoč faciek, zrád a sĺz
sa točí spolu s ročnými obdobiami.

A tak to letí...
A chlap je len cudzím chlapom,
a žena sa vzďaľuje,
a malá trpí.

No nepýta sa viac, že prečo.
Autor Seychelly, 29.11.2007
Přečteno 326x
Tipy 4
Poslední tipující: Tymi14, prostě Zuzana, Monsignore
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ani ja tomu veľmi nerozumiem...Snažila som sa pochopiť..Len som prerozprávala príbeh malého dievčatka..tá je neskutočne statočná..
A ja len opisujem pocity, ktoré ona nedokáže dať na papier...

30.11.2007 21:33:00 | Seychelly

naštěsí tomuhle nemohu rozumět..
Ale co málo rozumím básnění - nemám co vytknout.

30.11.2007 21:13:00 | prostě Zuzana

rozumím tomu, děti němí svědci činů rodičů, hrozné,

29.11.2007 23:28:00 | Veríssek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí