Dobro a zlo
Znám dobro a zlo jsou světa vládci,
Každý svou cestou toulá se,
Jeden jak druhý jsou lidí rádci,
Do všeho jeden i druhý motá se.
Jak černá s bílou drží nás se ruku,
Vraždě či lásce vyskočí po krku,
Vždy vládne jedna a nebo druhá,
Najednou vládnout nemohou,
Trvání vlády je krátká doba,
Není jim přáno člověčí touhou,
A tak se perou jak kočka s myší,
Na chvílí útočit pak spočnout v skrýši,
A přesto společně světem se kradou,
Dobro jde s úsměvem, zlo vládne zradou.
Šeptají každému do ouška,
Své rady, slova slaďoučká,
Na každém z nás však potom je,
Zda rady a které poslechne.
Komentáře (0)