Dřina
Anotace: Smutná báseň o maníkovi s těžkým životem.
DŘINA
Daniel Možnar
Ten svět - to je teda svině
a stejně z něho nic nemáme.
Celej den se věnujem týdletý dřině
a další ráno zase s kocovinou vstáváme.
Nemáme prachy
a platíme daně.
Klepeme se strachy,
když jsme na špatný straně.
Nemám ani na pivo-
-s kámošema bych šel.
Proč seš tak drahá slívo?
Nemám na tebe, i když jsem celej den dřel.
Poraďte mi - co dělat mám?
Nikdo mi nepučí.
Celej život budu jen sám a sám.
Já stojim a celej národ se učí.
Mě už zachrání jen
pravé ženy ruka.
Dřu já celej den
doma žijou muka.
Mám hlad-
-nemám co jíst.
Doma cejtim smrad
Aj kočka se bojí příst.
Pomůže mi někdo z vás?
Smím se na vás spolehnout?
Nejvíc ze všeho chci
do měkký postele si lehnout.
Komentáře (0)