Shluk myšlenek
Někdy je lepší, jen zavřít oči
a jak malé dítě zavrtět hlavou.
Hladit dlaněmi ten obláček,
a nechat věci, ať si plavou..
Mít vlastnosti barevných stužek,
na ocasu čínského draka..
A přes všechno být jen malý proužek,
na očích sněhového vraha..
Vládnout sílou zlověstného obra,
držet pevností broučka otěže.
A naivně věřit v kousek dobra,
v prince Bajaju, že opět neselže.
Snad učení v přesvědčení přítele,
přišlo mi jako dlouhá noční můra.
Vždy člověk, co je jen trochu při těle,
nemusí být vždy jen zrůda ..
A tak vysmívám se minulým,
co životem mým prošli.
A marně v mlze zatmění,
s vírou, že přítele našli ..
Ve lži se utopili ..
A tak ať Bajaja vyhrává,
ať drak nosí na ocasu barevné proužky..
Ať objímajícímu strom sílu dodává,
a mě nelámou se ty prokleté tužky ..
při psaní ..
Přečteno 414x
Tipy 4
Poslední tipující: vapiti, Jiparo, Bíša
Komentáře (4)
Komentujících (3)