Tvrdá práce

Tvrdá práce

Anotace: O těžkém životě

Každý den mě,
ověšují tunami,
jdi dolů, rovně,
přidržuj se rukami.

Do dolu slézám,
horký pot cítím,
jdu k lidským nulám,
snad se jen mýlím:

Vysoká přísná osoba,
s bičem tam stojí,
poslouchat musí oba,
dráb i ten, co brojí.

Proti bití bičem,
jdu kolem, pomalu,
jdu kolem tiše,
musím ještě více dolů.

Tam se i krev,
z žíly vypařuje,
kde i silný lev,
v bídě, pokoře pochoduje.

Tam já musím jít,
tuny ze zad vykládat,
o svobodě snít,
o práci za plat.
Autor kravinec, 09.12.2007
Přečteno 335x
Tipy 1
Poslední tipující: ludmil
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí