Anotace: dal jsem to do rubriky vlastenecké, ale myslím si že i toto je život. Tímto se chci omluvit holubům plzeňské katedrály sv. Bartoloměje
Mno, jednou jsem také byla svému klukovi na přísaze, popravdě mě to nějak nebralo. Spíš jsem se už nemohla dočkat, až celá ta paráda skončí a budeme alespoň chvílu spolu. :o) Ale za básenku dávám ST, pač jsi mi připomněl časy, kdy to bylo docela fajn. To jsem byla takové skoro dospělé kuřátko :o))
07.01.2008 13:05:00 | NikitaNikaT.
Nevidím potřebu omlouvat se poplašeným ptákům. Když jsem skládal v tříašedesátém přísahu na budějovickém náměstí, tak jsem prožíval chvíle hrdosti a snad i pýchy, že jsem voják. Tehdy jsme byli dobře vycvičená a vyzbrojená armáda, ale dnes. Máme tu žolďáckou armádu, která má jediný zájem, plat. Hrdost a příslušnost k rodné zemi se vytratila.
12.12.2007 13:28:00 | Psavec
Když to beru z pozice mámy tu slavnostní přísahu,
byla jsem hrdá na své syny jak tam stáli v těch vyrovnaných řadách,najednou z dětí muži.Byla to jiná doba,ale někdy by dnešním hochům,některým ta vojna nezaškodila.
Báseň se mně líbí.Vzpomínka je pěkně zpracovaná.
10.12.2007 08:17:00 | s.e.n