Před zrcadlem
Anotace: Dokážeme mluvit se zdí, se stíny, se zrcadly, ale s ostatními lidmi je to těžší....
Šeptat nahlas se zdí
klíčovou dírkou nahlížet
do minulosti a realitu přehlížet.
Kdyby rok měl pouze sedm dní,
krátkých jen jako zrnko písku
v přesýpacích hodinách,
upíjel bych nesmrtelnosti misku
a pobýval na tenkých krách.
Nestát, nečekat, nedívat se zpět
ale vyrazit s elánem vpřed.
Vyrazíme mezi nové světy!
Poprosit o kousek vody a chleba.
Držet se cíle s trnitými květy.
poprosit o cit, který je třeba.
Teď nechci do minulosti
vracet se do starých chyb,
přeji si milovat teď a v budoucnosti
chtěl bych ti pošeptat slib.
Ale dost už mluvení do stínu
přestaň mluvit s obrazem.
Pil jsi - pravda skrytá ve vínu
vyprchá i odvaha nárazem.
Přestaň pít a mluvit k sobě
jdi za lidmi a do očí mluv.
Bez zrcadla jsi na dně
ve světě skrýváš se jak duch.
Rozběhni se za ní k domu
promluv na ní jako teď:
lehké je šeptat na cihlovou zeď
Dobij její srdce, nejdražší kov v lomu.
Přečteno 272x
Tipy 6
Poslední tipující: Dilla, Monsignore, Martanka, Dračičák
Komentáře (1)
Komentujících (1)