Popletka
Prsty celé od ledu,
nezahřejou, nepohladí,
v chladu smát se nesvedu,
klepu kosu milý, zlatí.
U nosánku velký rampouch,
očka jak dvě sněženky,
hlásek jako skřehotavý papouch
a z oušek dvě ruměnky.
To je ale nadělení,
už jsem skoro tuhoučká,
krajina jak po bílení
a já celá zmrzloučká.
Jen si říkám sama sobě,
co jsem to zas vyvedla,
takhle chodit v týhle době,
pěkně jsem to popletla.
Místo svetru vzít si tílko,
to je ale blbinka,
chovám se jak malý dítko
a mrznou mě ramínka.
Tak se obleč človíčku
do teplého kožíšku
i broučci chtějí v pelíšku,
přečkat dlouhou zimičku.
Přečteno 313x
Tipy 11
Poslední tipující: Bean, takova, Monsignore, Bíša, Psavec, Pišák
Komentáře (4)
Komentujících (4)