Přála bych si
Anotace: .. dokud doufáme a sníme, svět nám nezešedne...
Přála bych si píseň řeky znát
když krajem šumí,
kdo ji porozumí?-
chtěla bych umět milovat.
Ráda bych byla lesní víla
- bosá a lehká na mechu-
a noc bych celou protančila
bez jediného výdechu.
Přála bych si stát se včelou;
blankytná křídla zrcadly-
a z jara třešeň zlíbat celou
medovými tykadly.
Chtěla bych v bouři nemít strach
nebát se hněvu z temné výše,
chtěla bych chodit po vlnách
a v srdci mít své tajné skrýše.
Nejradši bych břízou byla;
tou pannou s bílou košilí,
své tajemství bych v sobě skryla;
jak životem jsme opilí...
Přečteno 414x
Tipy 4
Poslední tipující: Rádoby zoufalá, Bíša
Komentáře (3)
Komentujících (3)