Ordál na právníky
Anotace: báseň ze sbírky Šest, "Proč nechci studovat práva?"
Sbírka:
Básně Šest pět
Beru slovník právnický,
hledám, hledám, dál a dál,
hledám: "ordál".
A už ho mám!
Ordál – to jest
Boží soud.
Ordály – prý iracionální
důkazní to prostředek!
Však on jim to svatý Petr
v Božím soudu
pěkně všem těm JUDrům spočte!
Hádají se, podvádějí.
Argumenty sem a tam.
Směnka tam a smlouva támhle.
Služba lidu? Ha. Ha. Ha.
Mazat medem chleba svůj
a druhým sypat na něj sůl!
Přečteno 306x
Tipy 1
Poslední tipující: lennerka
Komentáře (2)
Komentujících (2)