Prokletí ránům všem!
Anotace: Ach, kéž vás budík ze sna rve nejdřív v deset ráno...
Snila jsem v šanson snů, perel a motýla;
s kloboukem v čele sžít s jeho se křídly,
nad ránem vtiskl mi svou duši do týla
a já se rochnila čajem přec stydlým
Zubatá kolečka v tváři psí, pod blátem!
zimničnou písní mi skrápěly papuče,
lunu jsem uctila růží a brokátem,
zoufaje v její hlas a měkké náruče.
Nevstávej, zemři snad, potvoro ušatá!
ječící v dešti za východu slunce,
Tikot tvůj prokleji, drápy v teb´ zaťatá,
a všem svým ránům pak useknu ruce!
Přečteno 302x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, Charibeja, slepý tambor
Komentáře (2)
Komentujících (2)