Vánoční proměny
V těch dobách dávno minulých,
když všude ležel bílý sníh,
v čase Vánoc a zimních krás
po Čechách chodil děda Mráz.
To už je dávno za námi.
Dnes jiné časy nastaly,
teď v moderní a nový čas
rozdává dárky Sanda Claus.
A já se jen divím velice
kam poděla se tradice
českých vánoc. Těch ladovských,
kdy vesnicí zněl dětský smích,
v čase, co zbýval do vánoc
tak zpívala se "Tichá noc ",
na plotně voněl františek
a dárky - nosil Ježíšek.
Přečteno 1237x
Tipy 12
Poslední tipující: Antares, BArBArKO, paneach, Villonka, Bíša, bobi bobie, qpal, kavec
Komentáře (2)
Komentujících (2)