Prokletí
Anotace: Všechna světla jednou zhasnou. A proč ne?
Už zase mi zvoní
kantáty v uších
vytřu si je
skelnou vatou,
jak se má,
jak cítím v duši.
Zapálím si cigaretu,
už zas nemúžu spát.
Za oknem mi opět
pouští Moneta.
Vím, neměla bych si to
tolik brát...
Včerejšek - zvládla jsem v letu,
dnešek - ten už je mi cizí.
Jsem na cizím poli.
Mé stopy někdo zahladil,
zmizí
a zhasnou i světla na hřišti.
Lucerna v Chelsea
už zhasla taky.
A proč vlastně ne?
Roztáhnu prsty.
Pro posvátné jaky
z Tibetu
cenu to má.
V Chelsea,
kde světlo umírá.
I všechny sirky zhasly
báchorky z podsvětí
zesnulého století.
A to se nemá.
To už je prokletí...
Přečteno 271x
Tipy 5
Poslední tipující: hanele m., drsnosrstej kokršpaněl, s.e.n, Lacosta1
Komentáře (5)
Komentujících (4)