Slza
Je zvláštní,
jak dny mizí.
Jak zapomnění...
člověka kazí.
Jak čas tahá za nitky osudu
a u svých nedražších jsme odsouzeni bez soudu.
Ale i na to jednou zapomeneme
a až si vzpomeneme,
vysmějeme se trestu do očí.
Možná se ale někdo z nás otočí.
A trestu půjde vstříc,
bude chtít vzpomenout si víc.
Pak konečně vyroní se slza,
tak čístá jako nikdy předtím...
...Řekne víc než veškerá slova...
A v téhle jedné jediné slze
je tolik lidskosti,
že se nám dostane odpuštění,
které jsme doposud hledali v mlze,
v mlze Zapomnění.
Odpuštění které nás naplní radostí...
...v mlze nenalezenou...
Radostí tak dětsky upřímnou,
že opět bude možné prožít první lásku.
Tohle je potřeba vysvětlit člověku.
***Stačí jen jedna jediná slza
a pro většinu, dlouhá cesta k ní.***
Přečteno 329x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Winnacott, už ne pernikova princezna, kavec, Bíša, takova
Komentáře (4)
Komentujících (4)