Smysl
Anotace: Pátrám vteřiny, minuty, hodiny, dny, týdny, roky po tom, proč tu jsem. Pátrat a ptát se budu až do smrti. Až pak zjistím odpověď.
Sbírka:
Od A do Z
Přemýšlím o smyslu života.
Jaká je jeho hodnota?
Když před zrakem mi mihotá
vteřina za vteřinou.
Krev v žilách mi klokotá,
stálá je její teplota,
i když tělo mé halí nahota
a hodiny dál plynou.
Přemýšlím o jeho ceně
nejednou, mnohokrát denně
a jediné, co mě dál žene
jsou otázky mého bytí.
Týden za týdnem
se nemění můj sen
se s jedním dotazem
dopátrat ke smyslu žití.
Komentáře (0)