Všemu tomu štěstí kolem nás

Všemu tomu štěstí kolem nás

Anotace: Já snad nikdy nevyrostu:o)

Když hádala mi z ruky,
toužíc snad štěstí prodat mi,
za pokřivenou unci zlata,
jež splatit směla sladké sny.

Sny, za které se neprosím
a přesto se mi zdají.
Jak slunce na západ mi ubíhají,
pak s rozbitými kolínky se navrací.

A já této stařičké ženě,
jež čítá osud z lidských rtů,
položila do dlaně jen hřivnu stříbra,
by nebránila stezce mého osudu.

Netoužím stavět svatyně do oblak,
snad jen souhvězdí z oblázků složit si.
Pomíchat průzračné barvičky duhy,
pochytat motýlky do sítí.

A za rána, jež omamně voní,
všechny je vypustit,
nechat se jimi zulíbat,
pohladit, zasvětit své sny,
všemu tomu štěstí kolem nás.
Autor Sunny, 14.06.2005
Přečteno 447x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

hmmm, já bych to udělal víc volným veršem. Nějaký pasáže (i sloky) bych klidně nechal ve verších, ale jinak bych to načrtnul volněji. :o)

18.11.2005 18:54:00 | MATT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel