Sama
Byla tu sama
jako v plotě kůl,
opuštěná dáma,
do očí padala jí sůl,
nikým nepoznaná
stála uprostřed místnosti,
čas kolem jen tiše plul,
v očích měla starosti.
Hleděla na prázdný stůl
a plakala v bolesti.
Hleděla snad posté
na obraz, jež bledne,
a přání tak prosté,
ať postava z plátna se zvedne
zůstávalo stále snem,
jež rozplyne se hned.
Celou nocí, celým dnem
proklínala celý svět.
Proklínala svět i žití
za víčky jen jednu tvář,
její láska - slunce co jiným svítí,
ztratila už dávno svoji tvář.
on odešel od ní do nebes,
nevrátí se nikdy zpět,
ona zůstala tu sama dnes
a uvadala jsko květ.
Zbyla tu sama
jako v plotě kůl,
opuštěná dáma,
do očí padala jí sůl,
plakala tiše ve stoje,
už neměla sny, ani víru,
stále sama uprostřed pokoje,
sama uprostře světa,
sama ve vesmíru.
Přečteno 315x
Tipy 5
Poslední tipující: LisSe, NikitaNikaT., Markéta.., slepý tambor
Komentáře (4)
Komentujících (4)