Modlitba osvobození od material. života
Anotace: Volání o únik z materialistického života, který tu žije všude kolem v lidském světě.
O má duše,
poklesli jsme
ze světa Pravdy
do materialistického života hmoty.
O má duše,
nešt´astné žijeme
v tomto materialistickém světě.
Co dělat?
Co si počít?
Za rozbřesku dne
i při západu slunce
s bolavým srdcem
voláme: ,,Bože!"
Tento pozemský
materialistický život
je jako mlýnský kámen
a ten drtí srdce naše.
Nyní žijeme v těchto
rozbouřených vlnách života
a tak se jen modlím,
aby Jsi mne Pane Života
zavolal zpět k Tobě.
Zde žiji, můj Pane,
odtržen od Tvé důvěrné blízkosti
setkávajíce se s nechtěným
už celé ty dlouhé roky!
Trmácím se z místa na místo
a hledám pokoje,
hledám spočinutí u klidných vod,
nic však nenalézám
v tomto pomíjivém světě.
Vytrhni mne Pane můj
k Sobě z mého žaláře.
Být paprskem slunce,
milejší by bylo
než žít bez Tebe
materialistický život.
Být potůčkem v lese
či písní úsvitu,
milejší by bylo
než člověkem v této hrozné době.
Kam se utéci?
Kde z klidné vody moci pít
a kde od rána do noci
mosi sám sebou být?
Kéž bych i jen zrnkem písku
-však u Nohou Tvých-
mohl bych být!
Hare Krišna Hare Krišna
Krišna Krišna Hare Hare
Komentáře (0)