Odkaz I.
Anotace: Pro syna - rady otce do života
------------------------------------------------------
O D K A Z Y
Jako ty táto?
Jako ty táto
chtěl bych já se prát
za lepší život bojovat!
Řekni mi
pro koho!
a s kým!
Pro ty jež tyjí z práce všech
a ohání se ideály
jen aby si více nahrabaly!
Pro ty jež mají plná ústa
přátelství a lásky
a ničí přitom
nejkrásnější lidské svazky!
Pro ty jež mají stále boj a práci
přitom to lenoši jsou a darebáci!
Řekni mi táto
což to bylo pořád
politika byla svinstvo jen a neřád?!
S kým mám jít do boje?!
Kdo nevěří už nanic!
Kdo umí jen lhát a podvádět
aby měl větší a chutnější krajíc
život bez práce
na úkor cizích běd!
Koho mám milovat!
Vždyť mladý jsem
a neučils mne lhát!
Žít v klamu v přetvářce!
Jak na povel se smát
mávat a křičet hurá!?
Pro koho? Pro zrádce!?
Mne synu - mne se ptáš?
Buď mužem a pak uhlídáš.
Jak muž-tvrdý k sobě buď
jak ocel zakaluj se v ohni
srdce měj velké a širokou hruď
druhým pomáhej
před stářím se ohni.
Komentáře (0)