Ve víně je pravda
Anotace: rané pokusy o surrealismus
Jako prase praseti
slouží člověk člověku
i víno má spoustu kuliček
a stejně se nerozkutálí.
Drží pospolu.
Ne tak člověk.
To je tvor zlý a záludný,
proto raději věřím praseti,
němé tváři, která jen hlasitě chrochtá
a proto je němá.
Proto raději věřím vínu,
ale jen když není v kuličkách,
ale jako zčeřená hladina oceánu mi plave v číši.
Komentáře (2)
Komentujících (2)