Miniaturky
Anotace: "Beruška" a "Zasvětitel", dvojice miniaturek z okraje sešitu. Jsou trošku hloupé, hrající si se slovy, význam se tentokráte skryl, ale přítomen jest stále.
"Beruška"
Beruško sedmitečná,
s krovkami ze zlata,
jsi nádherně placatá,
když tě přejel tank.
"Zasvětitel"
Zasvětil babičku čertu,
zasvětil dědečka ďáblu,
zasvětil sestru Luciferovi,
matku Pánovi pekel.
Říkal mi: „Mene tekel.“
Brach můj, kníže z pekel.
Komentáře (0)