Slzy tuláka
Ten tichý tulák
plakal mi do dlaní
a slzu první
do vlasů mi schoval.
A slzu druhou
jen kůře stromů dal
s nebem se rozloučil
a v trávě usínal
Pak slzu třetí
jen sněhu daroval
a šátkem zeleným
zemi své zamával
Ach, sbohem, tuláku,
co slza čtvrtá
hlídá Tvé rkoky z oblaků
a vítr do dalní posílá Ti
A slzu další
ohni obětoval
a tiš na kopci
dál v zármutku stál.
A slzu poslední
odnesla voda i s námi
tulák se naposled pomodlil
a usnul pod hvězdami.
Přečteno 560x
Tipy 8
Poslední tipující: pejrak, Karonhisake, Weylin, Kapika, Petbab, WhiteSkull
Komentáře (3)
Komentujících (3)