Smutné polibky do vlasů
Gramofon šeptá Gainsbrougha
krátkým dechem smutné noci
stírá hvězdy z šíje
starých domů
/a Ty se choulíš zimou
tiskneš se nahými verši
ke mně
tak smutnými jako tahle noc
torzo hradu
co
zamilovaně
se
rozpadá
a chřadne
zimou
a lidskou
nedokonalostí/
Noc je příliš smutná a krásná
aby se
zapomnělo
příliš horká a Tobě je zima
třeba Tě nepoznám
z tisíce paterákových lásek
ale to ten Tvůj dech
proklatě nízko
staré domy
a revoluce
Přečteno 326x
Tipy 12
Poslední tipující: Renatka, Danah, NikitaNikaT., Nola77, Vladimír P., Bíša
Komentáře (3)
Komentujících (3)