Poušť u Tobruku
Anotace: památce mého příbuzného a těch, kteří zbytečně zemřeli
Žluté duny, žhavé moře,
v němž se utopilo slunce.
Horký vítr, který omamně voní smrtí.
Pět štíhlých palem u pramene
mává na pozdrav
zelenými vějíři vybledlým kostrám -
Proč nedošli až k nim?
Mina se šklebí opodál:
má sestra umí zabíjet
lépe než žízeň!
Přečteno 309x
Tipy 2
Poslední tipující: NikitaNikaT.
Komentáře (1)
Komentujících (1)