Dieťa
Anotace: vo chvílach stravených s mojim rozkošným malým bratrancekom......
Pozerať do nevinných očí,
Pobozkať ružové líčka malých anjelov,
Vypočuť melódiu slov z krehkých pier,
Vidieť tie malé pršteky na veľkej dlani,
A ako ráno na svitaní
obávať sa čiernych vrán,
čo krákajú vôkol teba
a zo stola kradnú hrudy syra.
A každý deň krížik nakresliť na čelo,
Aby čertíkovi dobre sa vodilo,
Aby slzu jemnú nevyronil,
Aby jeho plač nepoznačil dušu.
A šťastie nech podá mu rúčku,
nech láska chráni jeho beh.
A len tak...
v lesku jeho očí
a v našpúlených hláskach malých pier,
Vypočuť detský hlások
a nájsť svoju stratenú zem,
a s anjelským smiechom
začínať svoj deň.
(Verte, aj ja raz chcem.)
Přečteno 253x
Tipy 8
Poslední tipující: Franti, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec
Komentáře (1)
Komentujících (1)