Pohled z okna
Anotace: úkol zněl: Popište, co vidíte za oknem. Nikdo nemůže chtít, abych sepsala skutečný obraz, když sedím už osmou hodinu zavřená ve škole.. ;)
Sklo a za ním vnější svět,
volnost, možnost odletět.
Zrezlá lampa, zhaslý svícen,
světlo, jak lev v kleci chycen.
Jako já je lapen v šeru,
ukřižován za nevěru,
za nevěru vlastním snům,
stín, co jde vstříc soumrakům.
Sklo a za ním svoboda,
zámek duši pobodá.
Tichý strážný neusíná,
Chladná mříž je jeho vina!
Od jeho zlých radostí,
Doufám, že mě oprostí
…jenom zmrzlý čas…
Přečteno 373x
Tipy 12
Poslední tipující: Evžen Bizon, Karmínka, fialová, Demedalex, Džín, NikitaNikaT., dva, Květka Š.
Komentáře (5)
Komentujících (5)