Čím to je?

Čím to je?

Anotace: Když je člověk sám ...

Snad korozí, že jeden chybí do páru?
Hlasitě rachotí, lomozí rozvrzané kolo kočáru,
přes kameny skáče unavený
Kolébavé Káče na životní cestě
Chvíli ve fraku, hned v ošoupané vestě,
za svítání i za kuropění sune se světem zázraků
A kočí není
Sám svíráš opratě, dlaně od krve
Tu něha líbá tě - vždy jednou poprvé
A známá trať
a neznámý směr
Občas špitneš ať
a dáš se na sever
houpačky ošuntělé
Tolik rýh zanechala v duši, těle!
Pak Satanáš cosi pích
Kamarád defekt prozkoumal, oprava společná
Ty jedeš dál, jemu blikla konečná
Přibíráš cestující, pojednou nejsi sám jak dosud
Stopka na dálnici
Štěstí krade osud
Ortel zní: Účastník nehody!
A nejsi s ní
A nevěříš v náhody
Drahá zkušenost zuby se směje
A zlost dávno není
Slunce hřeje a zas stojíš na chodníku
Za ruku další pokolení
A slova díků
Opratě padají z rukou
Koně přestávají ržát
Dál v mladých naše srdce tlukou
Co víc si může člověk přát!
Autor rezina, 20.01.2008
Přečteno 240x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Verena, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

až nastoupí, zeptej se na cíl cesty....jinak nádherné...

20.01.2008 19:08:00 | Verena

Velmi působivé, citové, má to hloubku a myšlenku. Na cestě životem bychom měli asik dbát na to, kdo k nám nastupuje ...

20.01.2008 19:04:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí