Duše čistá
Anotace: ...leč ne šťastná.
Duše průzračná a čistá,
srdce lásky plné,
mírná, však sebejistá,
překoná srázy strmé.
Jen náznak a hned pomoc dá,
na sebe ohled nebere,
pro každého vlídné slůvko má,
jak práci tuší, zabere.
Když srdce dá ti,
navěky tvé zůstane,
a kdo jej ztratí,
ihned nové dostane.
Jen jedinou však vadu má.
mezi všemi těmi ctnostmi,
že hodnotu svou nevnímá
a viní sebe z nelidskosti.
Dej, Pane, lásku bytosti té,
která by láskou věčnou byla,
to srdce čisté, nerozbité
by navěky šťastným učinila.
Přečteno 395x
Tipy 4
Poslední tipující: Nút, estrellita
Komentáře (2)
Komentujících (2)