něčí dcera

něčí dcera

Anotace: simultánní překlad roztroušené

Ráno bylo bez předpovědi počasí.

Na schodišti pár doteků se zábradlím
a venku bláto

Pod kabátem ztracené křivky se nechávaly vytušit
A tím nesnesitelnější byly zatoulané pohledy
Postávající na rohu

se skloněnými hlavami a semknutými rty
prstýnky pod rukavicemi,
které stahují, aby mohly najít zapalovač
postavy polykající kouř

v mušli spolu se šuměním moře

pod sloupem u zastávky,
jako s rukama v bok tyčící se vzpomínka
překřičená vysoce položenými hlasy
napovězená intonace nesourodosti
uvízne tak, že už ji nedostane z těla
šeptající

proti své vůli postrčená vstříc roztřesenému hlasu
na trase, která mění lidem cestu
z trolejí

Srší jiskry

*
Autor Mango-Holka, 26.01.2008
Přečteno 515x
Tipy 38
Poslední tipující: gallatea, brooklyn, melancholik, fuu, HarryHH, IvoMaria, Marfuša, Lukáš Rymeš, pavlis, Severka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobrá je. líbí se mi to "ich téma" bez ich formy..

22.01.2009 00:30:00 | melancholik

Tvůj svět je naprosto originální. Díky, že do něj můžeme nahlédnout.

15.02.2008 09:12:00 | Marfuša

je to bezhodnotná sračka

01.02.2008 18:40:00 | Arcangelo

Dobrá. Taková prostě Mangácká ;-)

26.01.2008 11:02:00 | Liss Durman

Mangó...dnes mi došla slova.

26.01.2008 10:11:00 | Zuz.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí