Rady
Anotace: O dívce, jež bere matčinu radu nadarmo...
Věty jí říkal,
při tom ji svlíkal
a ona křičela uvnitř svý duše.
Miláčku, neboj
zůstanu s tebou.
Budeme spolu pěstovat lásku.
On ji tak chtěl,
chtěl ji tak moc
a ona stále volala o pomoc.
Rudý rty křičely
tou temnou nocí
chudinka dívenka -
- strašný to pocit.
Nikdo ji neslyšel,
nikdo jí nepomoh.
Je v tom teď sama
ta hloupá nána.
Neměla chodit ,
sama a po tmě,
maminka říkala:
poslouchej mě!
Matčiny řeči,
nadarmo brala
a samy vidíte
jak špatně dopadla.
A proto vždycky
rady si važte,
doba je rychlá,
nebezpečnost roste.
Komentáře (1)
Komentujících (1)