A D D I O
bella mia fiamma
ještě dnes
nad Bertramkou zaslechneš
Někde nade vším mumrajem
co nese se až od Anděla . . .
Ani ji nehledáš . . .
. . . je tam prostě provždy zakleta . . .
Královskému městu . . .
. . . královská koruna . . .
Jen tak maně
vzpomeneš i Sudka
i jemu zněla ta vznosná melodie
A když utichla
hledal ji trpělivě
ve skleničkách s odstátou vodou
Za oroseným oknem
. . . i na zahradě
Znovu a znovu
prohlížel každou maličkost
v níž se odrážela . . .
Bella mia fiamma, addio . . .
. . . ale ona zůstává . . .
zakleta do nebes nad Bertramkou
. . . i tam
v bývalé Sudkově zahradě
Přečteno 346x
Tipy 4
Poslední tipující: Lota, Levandule
Komentáře (2)
Komentujících (2)