Strom
Zdravím, jmenuji se Lucie.
Věřím v Boha.
Četla jsem i písmo svaté,
kde se píše tato věta:
„Na počátku bylo slovo.“
Ale co když je to jinak?
Být tu doba středověku,
duše má,ďáblem posedlá,
propadla by inkvizici,
odsouzená, skončila bych
na hranici.
Naštěstí žiji teď,tady
a mluvím zrovna s Vámi,
prozradím Vám tajemství:
„Na počátku byl strom.“
Pod jeho korunou jsem byla zplozená,
v parném létě v jeho stínu,
ležím jak dítě v matčině klínu,
tiše listy poslouchám,
mám zavřené oči, usínám.
Do jeho kmene šeptám dívčí nářky.
Do jeho kůry vrývám monogram svoji lásky.
Je to můj strom,ta stará lípa,
moje kniha,knih v které listuji a učím se číst.
Přečteno 453x
Tipy 14
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Pevya, labuť, STIMPRE, vodnař, jára spots, Bíša, Psavec
Komentáře (4)
Komentujících (4)