Římání
Anotace: a po dlouhé době dlaší z Úlomků cest
Sbírka:
Úlomky cest.
z dlaní vytryskly mi cypřiše
a dívka s amforou
forem se pronesla.
Výstavnost vestálek
prehlušila chuť
mátové zmrzliny
u fontány čtvera řek.
A ten pán
ve stříbrném rouše
nehybně stál
a čekal
/možná čekal na spasení
v tomle odsouzeném městě/
zapadlém, zašlém, zvláštním městě
žadoním
/Bože, nezabíjej pyšné město/
A Bůh
se vykoupal v fontáně di Trevi
usmál se tiše
"To město
jsem zabil
už dávno."
Přečteno 343x
Tipy 5
Poslední tipující: prostě Zuzana, adida, Fish, brko
Komentáře (2)
Komentujících (2)