Čest
Anotace: Ctít či znectít, a za jakou cenu to má cenu?
Se ctí se nerodíš, však získáváš ji časem,
a roste, sílí každým dnem.
Vadne, když lidem nadáváš,
hyne, když v číši podlosti se setkáš s dnem.
Čest, toť věc, co nikdo vzít Ti nemůže,
však připravit se o ni snadno můžeš sám.
Co znělo v hlavě muži pod křížem, když šeptal:
"Svých třicet stříbrných si rychle spočítám..."
Přečteno 294x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Borecká, Jan Simon, Pišák, maena
Komentáře (1)
Komentujících (1)