...Nabízím ti spravedlnost...táto...
Anotace: ...období plné změn...jiných nazírání...druhých šancí? ;)
*
Naučil mě pojmenovat
celý svět
a pak jej odzadu
po písmenkách
začal zabíjet
pojmem táta
za krátký moment
několika let
se dítě na konečné
neusmálo
na odlesk lásky z tabulek
kaboní se…
stejně jako já
na své pěsti
za prahem dospělosti…
amnézie zazvonila
o roubík prý přišla
řekla tiše: slečno…
za tuhle báseň by nechválil…
a žádala si podpis
za doručení
kuchařky
„Opožděná spravedlnost“
…
A tak jsem s šátkem na očích
polévku navařila
nabírám ji do dlaní
s literami svědomí
lítostivou lžičkou,
která mu nabízí
polknout omluvu
za mámu
sestry
za mne…
*
Přečteno 416x
Tipy 35
Poslední tipující: Robert Thomas, drsnosrstej kokršpaněl, Radiii, Lukáš Rymeš, Pišák, n.Pixie, Lota, zzlatý, pavlis, s.e.n, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)