Proměna
Anotace: Jaký je smysl ? co znamená ? Nechci prozradit. Inspirace v lese, inspirace v duších, inepirace v nebi, proměnách života.
Sbírka:
Krajíc života
Víno lesem rozlité
oči řekou plynoucí
dva poutníci
k západu Slunce kráčící
Náručí tichého poloostrova
stál jako ty stromy
jak bohové lesa
poutník a víla pro nebesa
Tulák a víla v bílém hávu
kůň na konci cesty
tři poutníci vzdáleni davu
potomci Matky Země.
V poctě se poklonila
hlíně měsíčního háje
a v barvách jinotaje
shlédla tulákovu tvář
Napil se z jiného pramene
potoka poznání a pravdy
a jeho oči u kmene
barvu změnily
Z bílé jen temně černá
ďáblova proměna
v tajemném lese
mezi duchy.
S pohanskými skřítky
v jeskyni zvědů hrává si
andělé všednosti
duši stínů nespasí
Víno lesem rozlité
Měsíc chladně zářící
dva cizinci
mlčky k hrobu kráčící.
Přečteno 522x
Tipy 3
Poslední tipující: Mácha, Erion Fate
Komentáře (3)
Komentujících (3)