Slovensko moja vlasť
Anotace: Snažil som sa vymyslieť báseň o mojom milovanom Slovenskou.
Hľa,Slnko svieti
v ostrej žiare
tam každému je
sveta žiť,to
Slovensko krásne
malé tu chcem žiť
a tak tiež zhniť.
Len ťa prosím
panna matka Božia
Mária ber si nás
pod ochranu ty
najčistejšia ľalia.
Tu vojna číha v každom
rohu na nás biednych
chudákov my báť sa
preca nemusíme ani
najsilnejších bubákov.
veď národ čestný chceme
byť milovať,pracovať
a nechať žiť.
Komentáře (0)