Proti všem

Proti všem

Anotace: Tak jsem se rozhodl začít od začátku :-) Toto je moje první básnička, tenkrát mi bylo 12 let, tak to na to také vypadá.

Proč se lidé bojí sebe?
Proč je jenom černé nebe?
Proč se všichni bojí?
Proč se jenom zbrojí?

Proč se musí dělat mezi státy dohody?
Proč v lese místo bomb nerostou jahody?
Proč je ve vzduchu málo kyslíku?
Proč je tam víc popílku a dusíku?

Proč nerostou rostliny?
Proč daleko je do zimy?
Proč z komínů stoupá jedovatý dým?
Proč jenom já se za to zastydím?

Proč vytéká do moří nafta?
Proč mám jenom v ústech afta?
Proč ve vzduchu je plno plynu?
Proč já jsem z toho dostal rýmu?

Proč je všude plno doutníků?
Proč se odklepává popel do popelníků?
Proč každý druhý kouří?
Proč se moře bouří?

Proč nemají se rádi lidi?
Proč se jenom děti stydí?
Proč nestydí se dospělí?
Proč? To bychom rádi věděli!
Autor Obyčejný básník, 27.06.2005
Přečteno 343x
Tipy 2
Poslední tipující: ziriant
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

První báseň říkáš? Tos byl na tom líp než mnozí z nás v patnácti a dokonce i výše:)

14.06.2009 13:05:00 | ziriant

Koukám, že jsi psal krásně už ve dvanácti:))

05.04.2006 18:20:00 | BlackTangerine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí