Křehkost pergamenu
Anotace: Kdo hledá pravdu na stránkách knih, najde ji nakonec stejně ve svém srdci... (a pořád tu konec konců zbývá to víno ;-))
V inkoustové temnotě hledá sílu,
kdo nenachází ji ve slunečním svitu
v inkoustové temnotě
na stránkách pokrytých šustotem,
muřími nožkami
a oslími rohy
Křehkost pergamenu,
sladká vůně papyru
a jistota sumerské hlíny
to vše zdá se být tak přirozené
A pak
nad ránem
si náhle uvědomíš,
co to všechno znamená...
že to vše je jen varováním,
mementem
a odkazem
tiché nesmlouvavosti světa
Křehkost pergamenu,
sladká vůně papyru
i jistota sumerské hlíny
to vše zdá se být tak neskutečné
dokud s ránem nevyjdeš na ulici...
Přečteno 247x
Tipy 8
Poslední tipující: FETKA, maena, Walentine, hanele m., LisSe
Komentáře (0)