Jeden opilý básník řekl, že Bůh musí být mrtev
Anotace: neboť vaše zbraně rozbily oblohu
JEDEN OPILÝ BÁSNÍK ŘEKL, ŽE BŮH MUSÍ BÝT MRTEV,
neboť vaše zbraně rozbily oblohu.
A já se ptám, kde budou spát naše duše,
jsou-li slova básníkova skutečnou pravdou o Bohu.
Plameny ozařují pláně
a kryje je dým,
Tvé dlaně
trhají ohnivé květy,
jsouce žíhány ohněm,
jenž bere ústům Tvým
bezduché poslední věty.
Komentáře (1)
Komentujících (1)