Básníkovo zklamání
Ptal se jeden básník pána
Kdepak je ta krásná dáma, kouzelná
Pán odvětil, chorá ona je
sama smrt u ní nocuje
Ze spaní praví zvláštní slova
po pár dnech se pohřeb koná
Básník mezi pozvanými byl
kytici zesnulé koupil
Neuronil slzu, nezkřivil obličej
uvnitř však je zničen
Přišel domů zklamán, neboť miloval ji
román tajně psal jen a jen pro ni
Jen pro ni tu byl a rád
jen z pohledu na ni se radoval
Skládá jí báseň poslední
jeho život teď ztratil smysl
A tak básně píše dál
avšak bez toho, aby se smál
Přečteno 389x
Tipy 1
Poslední tipující: Pišák
Komentáře (0)