Úplněk
Anotace: Automatický text
Úplněk
Na nebi vychází měsíc,
- tak strašně kulatý,
že nestačí na něj ani záplaty.
Dívka stojící na střeše budovy,
hledí kolem sebe - tam, po nebi,
tisíce světel
a ona - připadá si, jakoby byla poslední.
Hlava vzhůru jí stoupá,
ne, není slepá, natož pak hloupá,
natahuje ruce,
smutek jí svázal ruce.
Poslední pohled dolů,
všechno se s ní točí,
víčka těžknou,
ruce chvějí se,
nikdo nečeká..
Zavál vítr
- jako zlověstné znamení,
a tak se dívka
k poslednímu kroku osmělí,...
Padá, nic už nezbývá,
svět nevnímá,
stejně se na něm pouze trápila.
---
Bílá labuť k zemi letí,
z oblohy se sype peří,
déšť slzy omývá
a zmařený život nikdo nevnímá.
Přečteno 310x
Tipy 10
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, blue, Dračičák, Psavec, labuť, WhiteSkull
Komentáře (3)
Komentujících (3)