Kam se to všichni valíme?
mosty si stavíme.
Většina nám je závidí,
nevědí, co je to za lidi.
Uzoučká pěšinka uprostřed močálů
v mlze se plazila do noci.
Po ní šly postavy mlčky a pomalu,
nikdo jim nemůže, nemůže pomoci.
Křídla k zemi mají,
křídla pelichají.
Padlí andělé se špinavým peřím
s nadějí vzhlížení k zamčeným dveřím.
V nebi je málo chtěli,
šklebí se, zapomněli.
Že sem z nebe spadli,
to protože kradli,
šlohli asi kus nebeský krásy...
13.06.2008 20:25:00 | jehlaspichlas
Docela smutná a pesimistická báseň, alespoň na mne tak působí. Opět jistá myšlenka ...
22.02.2008 18:01:00 | NikitaNikaT.