...Blues skoromileneckých dětí...I.
*
Jakým směrem stáčí dech
korouhev vnitřní blízkosti?
na kterém lůžku z žeber
tep počatých dětí se ztrácí...
smuteční jívy z proutků
omrzlý čas střepávají
konfety z gondol výletních
roznášejí ptáci
třeba už zítra na východě
slunce v ledu vyluhují
- v mrtvé vodě
která psům
začernila podrážky
a v kráteru podsrdečním
lyrika zad po rozloučení
tichounce spláče
nad hubeností narážky
na půlnoční sliby,
které zabloudily
bluesovým krokem
zlatohřívých koní
*
Přečteno 349x
Tipy 26
Poslední tipující: Oťas, Lukáš Rymeš, Barunka=o), drsnosrstej kokršpaněl, Pišák, dva, Kyle, prostějanek, Jan na Druhou, Danah, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)