Lásky příští
Slůvky tišíš pahorky velehor,
voňavá tráva kotníčky líže,
v té vlahé noci jako meteor,
v náručí s tebou klesám níže.
Prosáklá země nás zebe hrudí,
opilá touhou vzbudí stromoví,
v náruči milenců co nejsou chudí,
napojí láskou všechny, co hladoví.
Pokropí stříbrem první květy,
vzduchem se šíří aroma blankytu,
na všechny závistivé kazisvěty,
vykoukne mlsně ze svého úkrytu.
Láska je v dešti krásný tanec,
když o dlažbu se kapky tříští
a člověk, jako ztroskotanec,
v ústrety jde, své lásce příští.
© 2007, Sidy
Přečteno 365x
Tipy 42
Poslední tipující: Krahujec, andynka.n, En, Jan na Druhou, Aluna, Marfuša, Kozoroh 1, Vladimír P., Adrianne Nesser, d---, ...
Komentáře (19)
Komentujících (10)