Dívka-zvíře
Anotace: hlasy pod postelí
Dívka-zvíře
Je dospělá a není panna,
odbíjí půlnoc a dlouhá rána
před ní do sklal běží
a vločky si prázdnem sněží
Do sedel nasedat velí
sílící hlasy pod postelí
a pak se vidí, dívku - zvíře
krvavé rány, jak si líže
Ta dívka - zvíře hladí jezdce
zvíře drsně, ona měkce
a ten hlas tentokrát shora
skalami otřásá a volá:
Teď už víš, že byl jsi raněn
na místě, které žádná z panen
nespatřila ve svém bytí
necítila to, co cítí
Komentáře (0)